CashewPähkinät

Cashewt ovat yksi tunnetuimmista ja syödyimmistä pähkinälajeista, joita myydään lähes jokaisessa ruokakaupassa.

Nämä hieman munuaisen muotoiset pähkinät ovat cashew puun hedelmien siemeniä. Näitä hedelmiä ei meillä päin syödä, mutta ne ovat herkkut Brasiliassa ja Karibian seuduilla.

cashewpahkinat

suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä

Kuten monissa muissa pähkinöissä, on myöskin cashew pähkinöissä paljon rasvaa ja kaloreita. Verrattuna muihin tavallisesti syötyihin pähkinöihin, on niisä kuitenkin hieman vähemmän rasvaa. Lisäksi rasvat ovat keskimääräistä parempia, ollen noin 82 % tyydyttymätöntä rasvaa.

Mikä cashew pähkinöissä onkin erinomaista, on niiden sydäntä suojaava vaikutus. Niissä on nimittäin havaittu lukuisa määrä erilaisia antioksidantteja, jotka suojaavat erityisesti verisuonia ja sydämen terveyttä. Tämä on tietenkin erityisen merkittävää meille suomalaisille, joilla vaikuttaa olevan geenejä, jotka altistavat sydänongelmille.

Tutkimusten mukaan, cashew pähkinöitä 4 kertaa viikossa syövillä oli jopa 37 % pienempi riski saada sydänkohtaus tai -sairaus.

Antioksidanttien lisäksi cashew pähkinät ovat todellisia mineraalipommeja. Ne sisältävät monia harvinaisempia mineraaleja, joita ei niin helposti muista ruoista tulekkaan. Erityisen merkittävästi siitä löytyy kuparia ja magnesiumia.

Sekä magnesium että kupari ovat tärkeitä mineraaleja kehossa, ja niiden puutokset tai heikko saanti aiheuttaa helposti ajan kanssa monia ongelmia kehon tasapainon särkyessä. Kumpikin on erityisen tärkeä hermoston toiminnan takia, jonka ansiosta magnesiumia erityisesti syödään monesti lisäravinteiden muodossa.

Laihduttajille hyvänä uutisena voidaan mainita se, että näiden pähkinöiden syönti estää keskimäärin lihoamista, vaikka niissä onkin paljon kaloreita.

Harva ihminen joka tutkimuksen aikana söi paljon pähkinöitä lihosi enempää kuin kilon tai kaksi. Lisäksi he olivat 2 kertaa todennäköisemmin painoaan pudottavia lihoavien sijaan.

Parhaimpana selityksenä esitetään pähkinöiden runsasta rasvasisältöä, joka ehkäisee tehokkaasti nälkää niiden syönnin jälkeen. Tämän ansiosta niitä ei usein syödäkkään suuria määriä kerralla, ja näläntunne ei tule takaisin niin nopeasti kuin monien muiden välipalojen jälkeen.

Ei olekkaan ihme, että näistä pähkinöistä on tullut monien fitness elämään kuuluvien vakiokalustoa. Jos etsit jotakin, mikä ehdottomasti kuuluisi fitness ruokavalioon, ovat cashew pähkinät usein esillä. Useissa fitness ruokavalion ohjeissa mainitaankin pähkinät ja erityisesti cashew pähkinät.

Kuinka syödä Cashewpähkinöitä?

Pähkinöitä on mukava syödä ihan sellaisenaan välipaloina, mutta se ei todellakaan ole ainoa tapa. Cashew pähkinät ovat varsinkin suosiossa monissa kiinalaisissa ruoissa, joista tunnetuimpia ovat ehkä Kung Po kana sekä muut pähkinöitä sisältävät ruokalajit.

terveellinen ruokavalio

Suolaamattomia cashewpähkinöitä

Lisäksi näitä pähkinöitä voi lisätä esim. salaatteihin, laittaa hautumaan vihannesten kanssa tai vaikka paistaa ne suoraan pannulla, jolloin niistä tulee kivan rapsakoita ja maukkaita.

Monesti näitä pähkinöitä saa myöskin ostaa valmiiksi suolattuna, jolloin ne ovat erinomainen sipsien korvike. Tällöin kannattaa kuitenkin olla tarkkana syödyn suolan määrän kanssa.

Tapoja syödä pähkinöitä on lukemattomia, mikä tekeekin niistä todella miellyttävän ja monipuolisen ruoka-aineksen. Ei siis mikään ihme, että ne ovat niin suosittuja ympäri maailmaa ja erilaisten ihmisten keskuudessa.

Jos siis etsit helposti säilyvää, hyvänmakuista ja melko terveellistä välipalaa, jota pystyy helposti kuljettamaan mukanaan lähes minne tahansa, ovat cashewpähkinät erinomainen vaihtoehto jokaiselle.

Ravitsevia, terveellisiä, täynnä tärkeitä mineraaleja. Näiden takia cashewpähkinät ovat erinomainen osa terveellistä ruokavaliota, ja suosittuja usein erityisesti treenaajien keskuudessa.

Comments are closed.