Green Power (Spiruliina)

Seriffilaina lähetti minulle kokeiluun jostain syystä Spirulinalevän puristetabletteja.  Nämä vihreät voimatabletit ovat kiinnostaneet minua jo pitkään ja olikin kiva yllätys päästä kokeilemaan onko tuotteella vaikutuksia. Purkki oli yllättävän iso ja tabletteja riittääkin pitkäksi aikaa. Päiväannos on 4 tablettia päivässä. Olen ehtinyt vasta viikon verran syödä niitä.

spirulina
Spirulina on mahtavaa ja ravintorikasta levää joka on todella hyvä käytössä urheilijoilla kuin kasvissyöjilläkin. Spirulina sisältää yllättäen myös hyödynnettävässä muodossa olevaa proteiinia, ja sitä kuvaillaan jopa maailman rikkaimmaksi proteiinilähteeksi. Proteiinia on 64,2 grammaa sadassa grammassa! Mitä ihmettä, lihassa sitä on reilu 20 grammaa sadassa. Aikamoista.

Spirulina sisältää keholle tärkeitä kivennäisaineita, kuten fosforia, magnesiumia, rautaa, kaliumia, sinkkiä ja mangaania. Harvinainen fykosyaniini toimii kehon puhdistajana. Jos haluat siis puhdistaa kehoasi tehokkaasti myrkyistä ja raskasmetallijäämistä, on spirulina todella tehokas apu tähän. Vitamiineista eniten levässä on B -vitamiinia sen eri muodoissa, sekä A-, E-, ja K- vitamiinia. Spirulinaa verrataan äidinmaidosta seuraavaksi lähteeksi jolla on hermostoamme korjaavia ja tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia. Rasvahappo GLA parantaa ihon kuntoa ja saattaa myös ehkäistä allergioiden syntymistä.
Minullahan on taistelu syksyn ja talven flunssia vastaan nyt käynnissä. Pidän huolen että tarpeellisia vitamiineja tulee tarpeeksi ja nautin päivittäin pakurikääpäteetä. Spirulina tuli kuin tilauksesta. On tiedossa että tällä levällä on tulehduksia ehkäiseviä vaikutuksia. Levän syvän sinivihreä pigmentti antaa jo vihiä sen ravinnepitoisuudesta. Tämä pigmentti suojelee kehoamme UV -säteiltä aina soluihin asti.

NASA käyttää spirulinaa astronauteilleen ravintolisänä. Järjestöt syöttävät spirulinaa aliravituille lapsille.
Jo vuonna 1974 Yhdistyneiden kansakuntien konferenssi julisti Spirulinan maailman parhaimmaksi vaihtoehtoiseksi ravinnon lähteeksi. Spirulinan on todettu ehkäisevän influenssan syntymistä ja jopa hiv -virukseen sillä on ollut apua antavia vaikutuksia. Se ehkäisee mahdollisesti sydänkohtauksia tai ainakin auttaa niistä toipumisessa. Myös allergiseen nuhaan tällä ihmelevällä voi olla lieventäviä vaikutuksia.
Kaikenmoista tietoa tästä levästä löytyi. Itse en jauheen mausta ole ikinä välittänyt, joten näen nämä tabletit erittäin kätevänä nappasta suuhun ilman erillistä makuelämystä. Ravintolisä jonka itse koen todella toimivaksi ja olenkin täpinöissäni että sain tämän testaukseen juuri nyt flunssakauden alla. Mähän en sairastu.:D
Vaikka purkki on eri näköinen, on se samaa CocoVin tavaraa. Uskon että he ovat uudistaneet purkkien ulkonäköä. Mutta tässä ravintolisä jota itse voin suositella. Aika vakuuttavaa oli myös tieto mitä siitä on saatavilla. a)

Comments are closed.